Sinalco PES Balkan Liga - Sezona 2 i kvalifikacije

Prijavi se na kvalifikacije i predstavljaj svoju zemlju u Sinalco PES Balkan Ligi!


Zvanično eFootball PES takmičenje za područje Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i Albanije će ovaj put ukrstiti reprezentacije zemalja u borbi za titulu šampiona Balkana!

Sinalco liga se vraća na male i velike ekrane od 19. oktobra, a svi mečevi će se emitovati uživo na Fortuna Esports YouTube kanalu, kao i na Sport Klub Esports TV kanalu, od 19. 10. do 06. 12.


FORMAT


Šest reprezentacija iz regiona, koje će činiti po dva takmičara, će se tokom dva meseca ligaškog dela i plej-ofa boriti za svoj udeo u nagradnom fondu od 5.000 evra i titulu regionalnog PES2021 šampiona. Mečevi će se igrati u Best-of-3 formatu, gde će reprezentativci igrati 1v1 (domaćin ima prednost izbora ko će igrati protiv koga), a ukoliko rezultat nakon dve utakmice bude nerešen, pobednici će igrati odlučujuću utakmicu.

Liga se igra isključivo na PlayStation platformi, na aktuelnoj verziji igre (eFootball PES2021).

Raspodela nagradnog fonda:

 • 1. mesto: 2.000 EUR
 • 2. mesto: 1.000 EUR
 • 3. i 4. mesto: 500 EUR
 • 5 - 8. mesto: 250 EUR

Format lige je double round-robin (svaka reprezentacija igra protiv svake dva puta) i nakon kraja ligaškog dela 4 najbolje plasirane reprezentacije idu u plej-of.

Igrači su slobodni da igraju sa klubom po svom izboru (nije dozvoljeno igrati sa reprezentacijama).

Domaćin prvi bira ekipu, a gostujucem igraču nije dozvoljeno da uzme isti klub kao i njegov protivnik.

Trajanje meča je 10 minuta.

Time: Night


KVALIFIKACIJE


Kvalifikacije za drugu sezonu Sinalco PES Lige biće održane online, 26. (grupna faza) i 27. septembra(plej-of) 2020. godine. Početak je zakazan za 12:00 časova. Prijave na kvalifikacije traju do 24. septembra.

Svaka zemlja ima svoje, odvojene kvalifikacije, a kako su neki od igrača tokom prve sezone već dokazali svoj kvalitet, njima ćemo pružiti šansu za direktan ulaz u ligu i reprezentaciju svoje države. Preostala mesta će biti popunjena putem kvalifikacija.

Praktično, ovo znači da će se pobednici kvalifikacija pridružiti pozvanim igračima i sa njima zajedno formirati reprezentaciju svoje države.


Preostali broj mesta u reprezentacijama:

 • Srbija: 0 preostalo, pozvani igrači Stefan “Kepa” Slavković i Đorđe “Djole95” Milićević
 • Bosna i Hercegovina: 1 preostalo, pozvani igrač Feđa “Zeusinjo” Đedović
 • Hrvatska: 1 preostalo, pozvani igrač: Andrej “dzaner18” Šporčić
 • Crna Gora: 1 preostalo, pozvani igrač: Boris “Boris” Bajović
 • Severna Makedonija: 1 preostalo, pozvani igrač Nimetulla “Nimet” Dauti
 • Albanija: 2 preostala

Veličina, raspored i format grupa zavisiće od broja prijavljenih takmičara.

Dva najbolje plasirana igrača prolaze kroz grupu u eliminacionu fazonu. U grupnoj fazi igra se po principu domaćin/gost sa svakim protivnikom.

U eliminacionoj fazi igraju se dve utakmice, a u slučaju nerešenog rezultata odlučivaće gol u gostima.


Komunikacija i potvrda rezultata biće vršena isključivo preko Discorda. Link za pristup Discord serverima se nalazi na kraju prijavne forme.Važna pravila i obaveštenja:

 • Svi igrači moraju da imaju navršenih 16 godina pre 19. septembra.
 • Igrači koji se kvalifikuju za Sinalco PES ligu su u obavezi da prisustvuju medija danu i snimanjima koja će se održati od 08. - 12. oktobra 2020. u Beogradu. Put i smeštaj su plaćeni.
 • Igrači su odgovorni za svoju internet konekciju i tehničku postavku.
 • Tokom online dela lige igrači su u obavezi da svoju igru strimuju na Twitch ili YouTube radi obezbeđivanja prenosa uživo.
 • Svaki igrač koji se uspešno kvalifikuje mora da dokaže svoju pripadnost državi za koju nastupa, kao i da potpiše formular za igrača.
 • Svaki igrač ili tim koji se uspešno kvalifikuje će morati da potpiše pristupni ugovor sa organizatorom lige (Fortuna Esports).
 • Pre isplate nagrada biće obračunati svi porezi, doprinosi, takse i druge administrativni troškovi koje propisuju zakoni Republike Srbije.

To je to za sada, slobodno nas pitajte šta god želite na našim kanalima:

YouTube: https://www.youtube.com/fortunaesports

Facebook: https://www.facebook.com/FortunaEsports/

Instagram: https://www.instagram.com/fortunaesports/

Discord: https://discord.gg/x9uz97G

Website: http://sinalcopesleague.com/